Goon

okej har inte hunnit skriva så mkt. men det finns inte så mkt att berätta. Men i går va det fest i lägenheten och sen utgång. Testa gooonn för första gången. Måste säga den e helt okej om man har jucie i.  lyckad kväll var det iaf. Idag har vi gått runt bondi och kollat efter kostymer till halloween. Jag vet fortfarande inte vad jag ska va men har imorgon på mig också.

Jobbsökande kommer börja på måndag. Känner att jag vill smällta in lite först innan jag börjar söka.

Ikväll blir det en lung kväll med litre middag och lite film =)

hollywood avenyn , bondi

ja som jag nämnde i går så e jag i sydney nu! har precis vaknat. Jag ska nog kolla runt lite i sydney idag och ikväll är det välkokommsfest så det ska bli kul!

Australien!

Har precis landat i Sydney!! ska duscha och sova nu!

Last Night In Peking!

ja då va det färdigt shoppat! har lite bättre shopping idag än igår men måste säga har inte handlat så mkt! så jag har väl lite pengar kvar till sydney!! Det är ju typ höst/vinter här så dem har inte riktigt sommar kläder jag vill ha så får väl köpe det i australien ist!!

Jag är helt slut!! tänkte unna mig med lite massage kanske eller en ansiktsbehandling?

Imorgon flyger iaf flyget här ifrån kl 4 och 12 timmar senare är vi i australien!! Så kommer nog inte vara lite död ett tag. Har ju märkt att data sladden inte funkar i min adapter så jag kommer inta andvända datan tills jag haittar en lösning på det aja simma lungt!!

Sista shoppingen!

idag ska vi shoppa hela dagen, och jag hoppas det går bättre än i går! Men ikväll blir iaf vår sista kväll i peking drar ju i morgon till sydney wiiie!

seee uu sooon!

Bilder från dagen vitelse!


Shoppingen= besvilkelse

Har precis kommit hem från silkmarket. Shoppingen där va inge vidare för min del! men ska ge en ny chans imorgon, så det e lungt jag har mina pengar kvar!! vi var även på sommarpalatsen och tempel of heaven. Kommer bilder senare ska göra min iordning för middag nu!


Kanske ska ställa kl imorgon?

Ja vi kom iväg å käka frukost vi 4 tiden. Så det vart en furkost/Lunch middag. Sen hoppa vi in i en taxi och skulle ta oss till silkemarket men dem vi hamna vid något annat ställe som va typ som NK vilket va väldigt dyrt så vi försökte en gång till ta oss till rätt ställe men det gick inge vidare och kl tickade så vi åka och mötte upp peter och tog en drink, sen drog vi vidare till ett annat ställe som hete XUI men vi kände att var lite nerklädda så vi stanna i typ 45 min sen drog vi hem och käka.


Imorgon ska vi till sommapalatsen och himelska templet och sen till silkmarket och SHOPPA. (den här gången kommer vi komma dit) vi ska få låna peter chafför imorgon så det ska bli skönt att slippa taxin!


nej ska nog kolla på harry potter nú ellere sova så man går upp en bra tid imorgon!!

Lite lång somvmorgon!

Ja det var ju meningen att vi skulle vakna av oss själva idag. Men det vissade att vi vakna kl 3 på eftermiddagen ajaj.. Men aja inge å göra åt saken, idag ska vi till silk markret. Ska bli kul! kanske det blir lite shopping också?


tjingeling!

Kina Muren!

Ja idag gick vi upp tidigt och åkte till kinesiskamuren vilket var väldigt häftligt! Vi drog senare till den förbjudna staden vilken hade inte skadat om jag missat men nu har man sett den iaf! När vi kom hem drog vi å käka på en resturang i närheten, maten där var helt otroligt, jag tog en westsouth bbq chicken salad. MUMS va god den var! vi lär ju äta där igen. Sen vart det en mjukisglass på donken :)

Efter vi var mätta och belåtna så gick vi och fixa naglar och fötterna. Jag fixade fransk akryl på mina naglar och hon som gjorde dem på mig kunde knappt vart 13 år! Men men hon gjorde ett helt okej jobb!

juste kom på en sak jag måste berätta när vi kom ut från den förbjudna staten. Vi skulle ta en tuk-tuk liknande fordom till andra sidan "den förbjudna staden" och dem jaja 2 yuan så vi koppa på och sen när vi kom fram så TOTAL nekade dem det. Utan ville ha 180 yuan per person!!! vi åkte från flygetplatsen till hotellet vilket timme och det kosta 80 yuan.. Vi åkte max 3 min och dem ville 180 per skalle?! haha trodde jag skulle dö av grav men dem gav sig inte så till slut fick calle nog och gav 200 yuan sen var det nog och dem vart nöjda(dem jävlarna).










































nej ska gå å kolla på The Proposal nu tjoo..

Gårdagens inlägg..

Ja då e det snart dags att sova! ska upp tidigt imorgon och se på kinesiskamuren! ska bli riktigt kul faxit. Peter lånar ut sin personliga chafför som ska köra oss dit. Mus´ren ligger ca 2 timmar härifrån så det e bäst att åka tidigt. Men innan vi drar dit ska vi en snabbis till polistationen och regristera oss vi bor hos peter. Dem här i kina har ett stort kontrollbehov så det ska vi underlätta dem med. Ja kvällen vart så att vi gick med peter ut på resturang och käka middag fast vi fick då hamna på barnbordet eftersom vi alla inte fick plats på ett bord. Lassange vart det för min del. Kan ju inte säga att jag tyckte om servisen på den resturangen del av att man fick in maten olika, när jag fick min var till ex calle färdig med sin och sen börja dem plocka av innan jag änns var kvar så det känndes som alla satt och vänta på mig vilket fick en att stressa lite, sen när vi skulle betala så står dem kvar och väntar vilket är väldigt påfresstande! men maten var helt okej lite mkt grönsaker kanske..

nej off to bed..kanske ska göra en manikyr och ta lite massage imorgon?


Starbucks = Mitt andra hem!

Har fått värsta ryggvärken efter ha bärt min packing runt i peking. Det gick inte så bra för mig och kim att hitta till working stadium det sluta att jag tappa bort kim men som tur så hitta jossan och calle mig och sen fick vi tag på kim, som var lite längre bak. Efter kommit till lägenheten och lämnat packning känndes det som jag vart 100 kg lättare.



Vi alla va hungriga utom kim som redan hade ätit på KFC så vi satt oss på en resturang när där vi bodde. Det vart lite springrolls för min del. Jättegott! mums. Sen efter suttit där ett gick vi vidare till starbucks och tog en kaffe /varm choklad!


Nu är vi tillbaka i lägenheten för chilla lite
hörs senare...

 


Jossan har kommit till kina!

Ja nu håller vi på och packar för vi ska flytta oss till jossans morborsplats. Han har vart så snäll och erbjudit oss att bo där. Så nu e det fullrulle på oss vi ska ta oss till woring stadium, vilket vi inte har en anning om vart det ligger och som jag sa igår så är det inte lätt att ta sig fram i kina om man inte pratar kinesiska så det kommer bli mkt intressant!! haha


seeyaa.. ;)

Taxi,Taxi ?

Efter desperat letande efter en starbucks och nästan gett upp hoppet av att gått kvarte efter kvarte och absolute ingen anning vart vi var. Med oss hade vi en karta på kinesiska som verkligen inte var till någon hjälp eftersom både jag å kim kan defenetivt inge kinesiska och kineserna kan ju ingen engelska så det va ju ingen ide att fråga om vart vi var. Men efter en och halv timme prominad kom vi entligen fram till ett köpcenter som hade starbucks. Yes!! Stor cafe latte med en varm kykling cibatta macka vart det!

 






Både jag och kim var helt slut av all prominad så vi satt kvar på starbucks i 3 timmar och bara chilla och snacka lite australien planner. Innan vi drog hem vart det en sista beställning: caffe att ta med!

Att ta sig hem var ju inte det enklaste. Eftersom vi inte visste vart vi var så vart taxi vårt ända val, det är ju ett problem att åka taxi i peking av att INGEN pratar engelska men som tur så hade vi en lapp på kinesiska där det stog vart vi bodde. Men det var inte vårt problem! Utan vårat problem var att få tag i en! Vi hade ingen anning om hur man skulle göra, så vi börja knatta för se om vi hitta någon vid vägkanten men det fanns ingen. Vi såg vi 2 killar som bara stog vid vägkanten och en taxi bara stanna och plocka upp dem. Så vi testa det men det funkade inte alls. Vf!! hur svårt ska det va att få tag in en J*vla taxi?! Vi visste inte om det va oförskämt att vifta med handen, för vi testa det några gånger och taxibil efter taxibil åkte bara förbi så till slut fanns det en lösning! Gå ut på gatan och visa lite hud för få uppmärksamheten!! Meeeen ingen av oss hade modet att göra det så efter stått i 20 min och viftat med handen kom det entligen en taxi som stanna!

Middagen för idag blir Lankawi style: vatten och nudlar från 7/11!






 

Vi ska ju bo med pete och gareth i deras lägenhet i sydney och fick precis reda på att vi kommer vara 9 pers i en 3:a med ETT BADRUM!! hur ska detta sluta..haha...



Ska nog kolla på på en film nu...

 


Vi försöker

Okej kl är 5 på morgonen och både km och jag är klarvakna! Igår sov vi typ hela dagen vakna typ vid 6-7 tiden och käka middag på hotellet runt 9 tiden. Middagen skulle beståg av chicken curry and rice men det va typ kyklingen med ben i en currysås med potatis i och lite ris. Kan ju inte säga att det var det godaste jag hade ätit precis. Både kim och jag tappa aptiten fort. Men väl uppe i rummet igen tod det inte lång tid innan vi båda somna igen. Jag tror det bror på all tidomställning och flyget som gjort oss så trötta. Men nu är vi vakna iaf!

Idag ska vi ut och kolla in benijing lite. Vi vet ju somsagt inte riktigt vart vi är men det blir ett äventyr!

nej ska försöka sova lite till..


Jag slutas aldrig förvånas när det gäller miss Haag!

Ja kom tillslut iväg till arlanda och sa hejdå till familj och vänner. När vi stog i kön till säkerhetskontrollen insåg vi att gaten stänger vi 6 vilket menas att vi hade en halvtimme på oss och vi båda var behov att köpa en parfym. Så vi skynda oss till parfymavdelningen och leta rätt på våra parfymer. När vi väl hade betalt in såg vi att kl var 5 i 6. Shiiit bråttom! Vi sprang till tavlan för kolla vart vi skulle det stog att vi skulle ta en buss från F1?? Men vart fan ligger det då? Så vi börja kuta lite smått och fick tag i en tjej som jobbade där och sa att vi skulle till andra sidan arlanda. Men jag tyckte det va skumt att vi skulle ta en buss, för jag fick för mig att vi skulle till gate 17 som det stog på biljetten. Så vi gick till tavlan igen för att dubbelkolla och där stog det gate 17 å nu va kl redan 6 så nu va det brottom! Så vi kuta genom halva arlanda eller ja det kände det som det men kom fram 5 över så det va lungt. Men allt flängande fram och tillbaka visade vara i onödan för det kom folk helatiden ända tills vi skulle gå på planet, så vi kunde ha tagit det lungt. Aja vi hann iaf med planet vilket var huvudsaken.




Flyget gick bra. Men problemfritt vart det inte. Inte om vi snackar med miss haag. Hon hade nämligen köpt ett nytt lås till sin flightpack. Men när hon försökte få upp det så gick det inte. Så det vara bara att klippa sönder det! Bye bye flightpack!




 






















På flygplatsen fixa vi hotell för en natt att börja med. Det kosta 238 yuan vilket var det billigaste vi kunde få mitt i stan. Så får se om vi byter imorgon eller om vi stannar.

Nej ska nog sova lite har typ inte fått ngt sömn alls och klockan är väl runt 6 snaret hemma och här är den 12 på dan. This is a start of my new life..


Bye bye Sweden! hello Peking!

Ja då var det dags att lämna sverige! kanske för sista gången.... haha nee kommer komma tillbaka men vet inte riktigt när bara. Nu är allt nerpackat å klart så har en och halvtimme att pusta ut och njuta av sista dagen! Hoppas verkligen allt går smidigt och bra på Alranda och inge strul.

Jag har världens bästa mamma! Hon gjorde nämligen furost på sängen till mig idag! Det roliga att dagen innan sa jag till petra och dani att jag ville ha frukost på sängen å vad fick jag utan att säga ngt jo pannkakor!! :)




hejdå sverige!


Bilder från avskedsfesten


















Avskedsmiddag!

Igår hade jag och kim avskedsmiddag eftersom vi åker imorgon! :) Vilket vart väldigt lyckat tycker jag. Skulle vart utgång efter men vart inte riktigt så men fick umgås lite med anna å cicci som jag inte träffar så ofta. Beundrar verkligen att er för att ni åkte ända ut till stehhamra för säga hejdå!

Lite bilder från gårdagen kommer senare hittar inte sladden till kameran!


Fredag!!

OKej hart vart å skjutats mamma till jobbet så jag kunde ta bilen till sjukan för sista gången sen har jag vart å handlat en tröja i solna. Nu är jag hemma och håller på och förbereder inför kvällen. jag å kim ska ha avskedsmidda så det e lite att stå i. Måste vänta tills kim slutar så vi kan handla allt som behövs. Så nu håller jag på och städar förfullt och förberder det som går. håller även på och packa lite till resan, lite smått som ska med och så ne nu ska jag fortsätta!




tjingeling..

Typsikt mig!

Ja i går så var jag å luncha med ida å tess, väldigt mysigt! Passade också på å shoppa ngt till helgen, vilket jag inte har pengar till men har ju absolute inget att ha på mig! sen åka jag hem och slappa lite till kim kom på besök å sa att vi skulle åka till kista för hon var tvungen att handla lite till resan vilket passade mig perfekt för det behövde jag med så det var bara överföra lite mer pengar. Efter vi var klara drog vi hem till emma och kolla på greys å åt gottigott saker  =)




Idag har jag vart på ambassaden och hämtat mitt visum men det gick ju inte så smidigt som jag hade trott! Plannen var att jag skulle följa med mamma till årsta så hon kunde handla lite blommor till butiken och sen skjutsa henne till jobbet för sen dra till ambassaden men märkte att jag aldrig skulle hinna det eftersom vi var i troxhammar vid halv 10 och hade inte kommit till årsta än, men tur så kunde jag lånna pappas å annicas bil. men nr jag var i bromma och skulle ta ut pengar märkte jag att kvittot jag ska ha för få tillbaka mitt pass ligger hemma på nattduksbordet.. hum f*ck...aå det vara bara att gasa på och åka hem och hämta den! Påvägen ringer jag Vida och tvingar henne att fylla med så jag slipper åka ensam och en ängel som hon är ställer hon upp!! Så nu har jag äntligen fixat klart visumet! Nu är det bara att börja plannera och packa (hur nu det ska gå :P)


tjingeling!

Äntligen!

Kom iväg till ambassaden idag, ÄNTLIGEN! men  det va inte lätt. Hade lånat mormors och morfars bil, så jag slapp åka komunalt! Men problemet var att jag hittar inte i stan, jag jag en liten skäck att köra bil i stan och det e bara för jag inte hittar så igår satt jag och prata med papppa på skype om vägen och när han förklara så lätt  det inte så svårt att hitta, men när jag väl va där fick jag panik såklart så jag fick ringa pappa så kan fick guida mig. Och inpremsip var det bara följa vägen och inte hämna i gamlastan.
Så när äntligen kom fram han jag inpremsip gå in och sen ut, så fort gick det! Ja då återstog det bara att ta sig hem och såklart ringer jag pappa igen och kör helt fel så jag hamnar i en rondell i karlaplan vilket jag sitter och runt å runt å runt.. men kom till slut ut på rätt väg!


Nu tror jag inte jag har så mkt mer att göra inför resan utom skriva cv och skriva ut biljetterna. Skönt att ha allt fixat! Ska iof hämta mitt kina visum men nu hittar jag iaf.. hoppas jag =) nej ska äta lite frukost och sen gå ut och gå med hanna tjingeling!

Måndag.

Lyckades hålla mig kvaken till halv 8 i går utan att sova på dagen, måste säga det e nog mitt record! Brukar alltid sova 3 timmar mitt på dagen och sen somna vid 8 tiden!

Okej tror inte det blir någon ambassad för mig idag kommer nog inte bli någon kina för mig heller för jag kommer ju aldrig dit! Fan hatar när jag skuter upp saker och sen blir det bara stessigt och tar ut det på min omgivning! Men imorgon SKA jag fixa det annars kommer jag inte till kina! Jag hatar att man inte kan fixa visum på plats, det är så mkt enklare.


Men ska iaf fixa de andra sakerna jag har planerat idag så jag inte gör allt i sista sekunden! vill ju ha hela min helg fri för bara umgås med mina vänner en sista stund innan jag drar! satt och läste vidas blogg och vart hellt tårögd, när hon skrev om mig som skulle åka! Jag tror inte jag har fattat att jag lämnar alla hemma. Jag vet att jag kommer träffa nya kompisar och så men mitt liv har ju alltid vart i Sverige och det är svårt att bara lämna dem så där!

Jag och kim diskuterade det i går att folk som flyr sitt land har 2 anledningar att dra: 1. Dem flyr från något, 2 Dem finner inget att stanna utan måste ut och leta någon annan stans.
Och jag måste då säga att jag är 2:an för jag känner att jag har ingen poäng att stanna hemma i Sverige utan jag måste ut och leta "ut och finna mig själv" haha jag vet att det låter töntigt men så är det. Det finns så mkt mer där ute och jag vill uppleva det!




nej om man ska upp och äta lite frukost eller göra något vettigt! seeyaa..

Söndag.

Så nu var rummet städat och rensat tror aldrig det vart så städat som nu. Har också lyckats hålla mig vaken än så länge gick ju upp 8 i går kväll så man känner sig lite trött men lär ju vara vaken några timmar till.


Planen för imorgon blir iaf att fixa kina visumet på riktigt den här gången och ringa till elgiganten och kolla hur det går med reperationen av min ipod jag lämna in för en vecka sen. Vill ju gärna ha med mig den när jag ska åka! Sen ska jag kolla försäkringen vad den går på och skriva mitt cv. Så jag har en del att stå i.


Fick precis besök av johannes och sara, och dem har köpt en as gullig hundvalp så måste gå å leka med den nu tjingeling!! 


Stolt arbetslös!

Ja då har man precis kommit hem från sista jobb natten! och f* h*lv*t* va skönt! Nu återstår det bara en vecka innan jag åker och den kommer bli helt stressig men ska nog klara av den hoppas jag måste bara komma med flyget så är det lungt. Nej nu ska jag städa rummet och äta lite frukost!

Har bara en sak att säga...

SISITA NATTEN PÅ JOBBET!!!! WIIIIHUUU



Ibland finns det sånna dagar också..

Kom till jobbet med dåligt humör, Var på sånt där humör man blir irriterad på minsta lilla typ att någon ifrågesätter dig av dem inte fattar vad du menar. Så får man upp tankarna men fattar du ingenting eller? minsta lilla gjorde mig bara irriterad men tror det har mycket med att jag åker snart har lite saker att fixa men jag skjuter bara upp dem. Kom iaf ifrån jobbet med ett glatt humör speciellt när jag hörde låten:

http://www.youtube.com/watch?v=i6rGDCWjZ0A

fråga inte varför men jag diggar den ...

Well..

Jag åkte inte till ambassaden. Jag vet helt enkelt för seg..


Men kom å tänka på en sak när jag satt i bilen på väg hem från jobbet imosre. Att jag kommer nog aldrig att bo i sverige eller kanske när jag är äldre men inte innom dem närmaste åren. Jag vet inte vart jag kommer bo men någonstans! Nu kommer jag iaf bo i australien i ett år får se hur nästa år ser ut..
Det bästa med allt är att inte veta, allt är så obestämt. Jag kanske drar till Kanada, Usa eller England??

 


Jag vill inte

Har absolute ingen lust att jobba idag, vill bara gå å lägga mig i sängen igen! jag vill inte!!!! men men jag måste jag ha mer pengar så jag får stå ut helt enkelt!
Imorgon tänkte jag kanske göra ett nytt försök på ambassaden om jag orkar..



aja work in calling me now..


Fan va irriterande!

Ja idag efter jobbet skulle jag ta min en snabbis in till sjukhuset och sen till kinesiska ambassaden för fixa visumet.
Jag kom till ambassaden runt kvart i 10. Dem öppnade kl 9 och stänger halv 12. Det var otroligt mycket folk där måste jag säga. jag fick kö lappen 211 och numret var på 147 vilket menas att det va 64 personer framför mig. Jag behövde verkligen skynda mig hem för sova innan jag ska vara tillbaka till jobbet kl 10!
Så efter väntat i över en och en halv timme gav jag upp! Jag höll ju på somna! hade vart vaken sen 6 igår!
Numret hade bara kommit till 184!! så om jag hade stannat hade jag säkert inte vart klar fören vid 1 tiden och inte vart hemma fören 2 halv 3 och säkert kört av vägen av att jag var så trött, så jag stunta i det men det känns så irrierande att jag tog mig ända dit för halva sova i en och halv timme!! aja ska kila till jobbet nu hoppas jag inte somnar bara...


 

tjoo..

England

Okej min england resa var helt galet rolig!

Onsdag:

Vårt flyg gick från skavsta kl 09.40 och ingen kunde skjutsa ner oss få vi fick ta buss från mig till  t-centralen för sen ta buss ner till skavsta. Men dem som känner mig å kim så händer det alltid ngt fel vilket i det här fallet vart att vi försov oss rejällt och missa första bussen. Så vi ringde vår snälla kompis sara halv 6 på morgonen och fråga om hon kunde sjutsa in oss, och vilken räddare i nöden hon var! han med bussen precis tack gode gud, kom ner till skavsta och hann med flyget.
På flygplatsen mötte John och Tom upp oss som vi träffa förut i asien, John hade fixat så jag å kim kunde kolla på manchester fotbollsmatch. Så han hade bokat tågbiljetter till oss så vi skulle hinna ta oss till manchester i tid men han lyckades kolla fel på tiden vilket ledde till att vi missa den också! Men vi åkte ner till stationen och kolla om det gick att fixa till det iaf men dem sa att det va hopplöst och att vi var tvungna att köpa nya biljetter vilket var jätte dyrt och både kim och jag hade inte råd med sånna biljetter men johns snälla mamma erbjöd att betala för dem. Så vi han åka med ett tåg precis så vi han att kolla på matchen vilket var helt otorligt! Manchestser vann såklart!
Sen efter matchen åkte vi till johns kompis Rhys och gjorde oss iordning för en utgång! vilket var helt galet, rolig natt! Men lyckades jag tappa min jacka och min plånbok med alla mina pengar vilket var inte lika kul!




Torsdag:


Hade värsta bakis dagen ever! Lauren skjusta till baka oss till London vilket var över 5 timmars resa. (jag log och sov hela resan) Tillbaka i London åkte jag å kim till Laurens( henne träffa vi också i asien) syster dr vi skulle bo. Gjorde oss iordning för en lungnare ute kväll! vi börjde att åka hem till grabbarna och dricka beer lao och spela ride the bus! Sen drog vi ut till en bar där dem spelade live band! och kan ju säga det kom drink efter drink vilket slutade inte så lugn kväll iaf. Men det var en bra utgång!













Fredagen:

Inte lika bakis den här dagen tack gode gud! Vi gick ut på i london och kolla ion backingham palce och andra bygnader men sluta upp i china town för lite kina mat. John tom och james hade en inflyttnings fest så den var vi tvugna att gå på träffa massa av deras kompisar vilket va jätte kul. Vi alla drog senare ut på en klubb som låg i området. Ennu en rolig kväll!










Lördagen:

En soft bakis dag med massa glass pizza och godis (måste verkligen börja gå på diet efter den här resan) Sen mot kvällen skjutsa Lausren oss till johns mamma som bor nära flyggplatsen, där vi spela tv spel och sen kolla på film. Sen vara det bara att hinna med 6 flyget på söndags morgon!


Back form England!!

Okej kom hem från England idag och kan ju bara säga den va helt galen!! men hinner inte skriva om den nu ska nämligen till jobbet nu så det får bli imorgon!

Nu är det bara 14 dagar kvar till jag åker till kina!! är dok lite stressad!! men men det fixar sig! nej måste dra.. hörs snart!


fan vi har ju högertrafik i sverige får se hur det ska gå men har ju precis vant sig med vänster!

RSS 2.0